Diensten & Werkwijze

Graag help ik mijn cliënten met oprechte interesse, aandacht en gezonde nieuwsgierigheid jouw behoefte te verhelderen. Samen onderzoeken we de mogelijkheid van een stap in je persoonlijke ontwikkeling met behulp van mijn diensten. 

Hieronder beschrijf ik de diensten die ik aanbied én de werkwijze die ik hanteer.

Diensten

Autismepraktijk Birgit biedt gespecialiseerde individuele begeleiding thuis, op het werk of in de praktijk. In de werkwijze kunt u lezen welke cyclus we hierin volgen. Uitgangspunt is de hulpvraag die u heeft. Hierbij ga ik uit van korte termijn doelen zodat er overzicht blijft en succeservaringen worden opgedaan. Bij de individuele begeleiding kijk ik naar wat iemand goed kan en van daaruit bouwen we verder aan de persoonlijke ontwikkeling.

icon01-free-img.png

Persoonlijk
domein

Vaardigheden aanleren voor de zelfverzorging, Preventieplan overprikkeling, Signaleringsplan, Sterkte/zwakte analyse, Ontwikkelen en stimuleren van de Theory of Mind, Seksuele vorming, Daten, relatie en intimiteit, Versterking eigen identiteit

icon02-free-img.png

Maatschappelijk domein

Het maken van een dag, week of maand planning op maat, Individueel schema huishouden, Schema huiswerk en ondersteuning, Vaardigheden aanleren voor het zelfstandig wonen

icon03-free-img.png

Huishoudelijk
domein

Passend maken van de werkplek, Ondersteuning bij gesprekken met instanties, Invulling zinvolle vrijetijdsbesteding

Werkwijze

Mijn doelstelling is om autisme hulpverlening aan te bieden met haalbare en persoonlijke doelen voor elke cliënt. Mijn manier van werken is gericht op het concreet maken van problemen en het bieden van praktische oplossingen. Oplossingen die niet alleen op korte termijn goed werken, maar ook voor langere termijn. 

Hieronder de standaard aanpak (7 stappen) die ik hanteer. Loopt u daarentegen al een tijd rond me teen aantal vragen, en komt u maar niet ui een situatie? Naar behoefte is het, tegen een kleine vergoeding, ook mogelijk om vragen te stellen via WhatsApp of e-mail. Neem gerust hiervoor contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

icon01-free-img.png

Stap 1

Aanmelden
U meldt zich aan per telefoon óf via de website.

icon01-free-img.png

Stap 2

Quickscan
Dit eerste gesprek is oriënterend en vrijblijvend.

icon01-free-img.png

Stap 3

Adviesgesprek
U ontvangt een schriftelijk advies. In dit advies staat uw hulpvraag en persoonlijke doelstelling én mijn aanbeveling voor verdere ondersteuning. Dit adviesgesprek wordt niet in rekening gebracht als u besluit samen verder het traject in te gaan.

icon01-free-img.png

Stap 4

Begeleidingsplan

Voor elke cliënt maak ik een op maat gemaakt begeleidingsplan. In het begeleidingsplan staan uw persoonlijke doelen, de haalbaarheid en de interventies die ingezet zullen worden en wanneer wij deze evalueren

icon01-free-img.png

Stap 5

Uitvoeren begeleidingsplan
We gaan het begeleidingsplan uitvoeren.

icon01-free-img.png

Stap 6

Evalueren en bijstellen
Tussentijds evalueren en bijstellen doen we in onderling overleg.

icon01-free-img.png

Stap 7

Afronden en nazorg
we ronden het traject gezamenlijk af.