Wie ben ik?

Mijn naam is Birgit Vermij. Ik ben ontzettend ambitieus en gepassioneerd over dit vak. Mensen helpen op welke manier dan ook heeft altijd in mij gezeten, omdat ik van nature een gevoelsmens ben (hooggevoelig). Het is altijd al een droom van mij geweest om een eigen praktijk te beginnen. Ik vind het dan ook fantastisch dat ik mijn droom kan gaan verwezenlijken naast mijn huidige baan.

In mijn praktijk leer ik mijn cliënten hoe ze optimaal om kunnen gaan met autisme. Ik leer ze hoe ze vanuit rust beter gesprekken kunnen voeren waardoor ze warmere relaties krijgen. Door goed te luisteren en snel een vertrouwelijke sfeer te scheppen help ik mijn klanten belangrijke stappen te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. Daardoor halen ze meer voldoening uit hun leven, zijn ze een betere partner, ouder, collega, vriend. Ze kunnen hun prikkelgevoeligheid beter hanteren. Weten hoe ze goede gesprekken kunnen voeren en houden meer energie over om de dingen te doen waar ze blij van worden. Ook gezinsleden bied ik ondersteuning hierin.

Doelgroep
Ik geloof er namelijk sterk in dat mannen en vrouwen met autisme veel verborgen en ongebruikte talenten en mogelijkheden hebben. Soms missen ze alleen nog de juiste kennis en inzichten en iemand die ze stimuleert en uitdaagt. Door gebruik te maken van de sterke kanten, het eigen maken van belangrijke kennis en het aanleren van noodzakelijke vaardigheden gaan ze meer floreren. Dan kunnen ze zichzelf met autisme en anderen zonder autisme beter begrijpen, beter overeind blijven in de snelle wereld, met meer impact meer bereiken, effectiever communiceren en betere relaties hebben thuis en op het werk.

In mijn omgeving ken ik een aantal mensen die autisme hebben. Het stukje autisme (psyche) heeft me de laatste jaren erg bezig gehouden waardoor de drang steeds groter werd om te beginnen aan de opleiding autisme coach. (2018-2020). Een zeer interessante opleiding van begin tot einde. Deze opgedane kennis wil ik graag in mijn praktijk, bij iemand thuis, of online met jullie delen, zodat ik cliënten op weg kan helpen met het behalen van hun doel/doelen. Hier haal in ontzettend veel voldoening uit. Daar doe ik het voor!

Het onderwerp autisme is heel breed. Je raakt er nooit over uitgeleerd. Ik zal me er altijd verder in blijven verdiepen om up to date te blijven.

Visie

Wanneer je één iemand met autisme kent dan ken je één  iemand met autisme, een gevleugelde uitspraak binnen autisme-groepen. En terecht. De diversiteit binnen de groep autisten is immens. Autisme is een spectrum (staat van zijn). Autisme is een beperking in de cognitieve functies. Dat heeft gevolgen, met name op het gebied van de sociaal en communicatieve vaardigheden. Leren anders om te gaan met deze beperkingen is het doel van de begeleiding en de modulen. Mensen met autisme hebben een autisme vriendelijke context nodig om zich op alle gebieden goed te kunnen ontwikkelen.

Autismevriendelijk wil zeggen:

  • Kennis hebben over autisme
  • De prikkelgevoeligheden weten en rekening mee houden
  • Samenhang aanbrengen waar dat nodig is
  • Voorspelbaar zijn
  • Begrip en veiligheid bieden
  • Samenwerken met iedereen rondom de persoon met autisme